Uitwerken installaties in 3D BIM

Uitwerken installaties in 3D BIM

2 september 2024

Voor het woningbouwproject One Milky Way te Den Haag hebben wij in samenwerking met Roos en Doorn Electra B.V. de elektrische installaties in 3D BIM uitgewerkt. Het project bestaat uit een woontoren van ca. 75 meter hoog (bouwdeel A) met 223 appartementen, met daaronder een commerciële plint en 4 kantoorlagen. Daarop aansluitend een woongebouw van ca. 25 meter hoog (bouwdeel B) met 30 appartementen met een zorgplint en een openbare parkeergarage met daktuin. Het totaal oppervlak bedraagt ca. 37.000 m2.


Uitwerking E-installaties

Het project omvatte de volledige uitwerking van alle elektrische installaties. Op basis van het ontwerp en de specificaties die we van de installateur ontvingen, hebben we gezorgd voor een optimale en efficiënte uitvoering van het elektrische systeem.








Maatvoering sparingen tunnelbekistingen

De constructie van de woontoren wordt uitgevoerd d.m.v. een tunnelbekisting. Voor het correct kunnen maatvoeren van de sparingen hebben wij deze in 3D inzichtelijk gemaakt zodat er een goede afstemming mogelijk was tussen de sparingen en de uiteindelijk aan te brengen installaties.





Verwerking in BIM 3D

Het verwerken van deze informatie in een 3D model voorkomt de kans op bouwfouten en vertragingen (en dus extra kosten) die kunnen ontstaan. Bij complexe kruisingen kunnen we eenvoudig een 3D visualisatie toevoegen om zodoende inzicht te geven aan derden, zoals bijvoorbeeld het nutsbedrijf, in de afstemming van de verschillende zaken.

Ten behoeve van de uitvoering kunnen vervolgens vanuit het 3D model werktekeningen in 2D worden gegenereerd.




De bouw van One Milky Way is inmiddels in volle gang!

Opdrachtgever: VORM Ontwikkeling
Architect: OZ Architecten
Realisatie: Waal
E-installateur: Roos en Doorn Electra B.v.

Bekijk hier een volledig overzicht van onze diensten!
Of neem direct contact met ons op.