Ondersteuning aannemers bij inzet total station

Ondersteuning aannemers bij inzet total station

24 september 2024

Wij ondersteunen aannemers bij de inzet van een total station op de bouwplaats. Wij maken de benodigde informatie inzichtelijk en leveren het bestand aan in het juiste digitale formaat. Hiermee kan de total station aan de slag.


Inzet total station bij bouw datacenter

Recent hebben wij dit bijvoorbeeld gedaan voor IJzerman Bouw en Techniek, bij een project dat de bouw van een datacenter betrof. Per definitie bestaat een datacenter uit grote ruimtes voor serverkasten met zwaar belaste kabelgoten, ten behoeve van de uitgebreide installatietechniek. Vanwege het grote gewicht van de kabelgoten moesten extra ankerpunten worden geplaatst aan de bovenliggende kanaalplaten.

Het aanbrengen van de boorgaten voor deze ankerpunten luisterde vanzelfsprekend erg nauw. Ze moesten nauwkeurig worden aangebracht, waarbij er rekening werd gehouden met een kleine tolerantie en zonder dat de voorgespannen wapening van de kanaalplaten werd onderbroken. De vraag aan ons was om vanaf tekening de informatie aan te leveren voor de total station, waarmee deze de x y coördinaten van deze boorgaten zeer precies kon uitzetten.

Inzet van een total station leidt tot grote precisie en minder fouten in de uitvoering. Wij maken de benodigde informatie inzichtelijk en leveren aan in het juiste digitale formaat.

Pointcloud

Om nauwkeurigheid te garanderen hebben wij eerst de bestaande situatie op tekening uitgewerkt, op basis van een pointcloud. De ‘as built’ is in kaart is gebracht met de actuele ligging van de kanaalplaten. Op deze tekening zijn vervolgens de ankerpunten verwerkt, waarna wij de coördinaten voor de boorgaten voor al deze ankerpunten hebben aangegeven. Deze informatie leverden wij aan bij de opdrachtgever, in een digitaal bestand waarmee zij die in de total station konden inladen.

De total station heeft vervolgens op de bouwlocatie de exacte plek van deze boorgaten uit kunnen zetten. Een mooi voorbeeld van de manier waarop een total station leidt tot grote precisie en minder fouten in de uitvoering!


Neem contact op voor meer informatie!
Wilt u meer weten over hoe wij u breed kunnen ondersteunen? Neem direct contact met ons op.
Bekijk hier een volledig overzicht van onze diensten.

meetsticker total station