Bouwkundige ondersteuning renovatie The Bank

Bouwkundige ondersteuning renovatie The Bank

16 oktober 2024

Bureau Bouwkunde ondersteunt Koninklijke Woudenberg uit Ameide bij de verbouwing en renovatie van het monumentale gebouw The Bank, in het centrum van Amsterdam. Wij verzorgen het integraal bouwkundig tekenwerk voor meerdere onderdelen van het project, inclusief uitwerking van de bouwkundige detaillering.


Bouwkundige ondersteuning

Door ons werk beschikken alle betrokken partijen over integrale onderleggers met eenduidige maatvoering. Om te garanderen dat wij ons baseerden op de juiste uitgangspunten, gebruikten we 3D scans /pointclouds en eigen inmetingen die zijn gemaakt op alle verdiepingen.


Renovatie The Bank in Amsterdam

The Bank is een prominent gebouw en monument, gelegen aan de kop van het Rembrandtplein, tussen de Amstelstraat en Herengracht. Het oorspronkelijke bouwwerk is honderd jaar geleden gerealiseerd in opdracht van de Amsterdamsche Bank, naar een ontwerp van  Ouëndag / Berlage. In de loop der jaren is het meerdere malen grondig aangepakt en steeds aan toenmalige eigentijdse eisen aangepast.

De huidige eigenaar initieerde de huidige renovatie/verbouwing, inclusief realisatie van een ‘common area’ op de begane grond en eerste verdieping. Deze algemene ruimte wordt een multifunctionele,  moderne en groene ontvangstruimte. Architect voor deze zogenoemde common area is TANK uit Amsterdam.

De verdiepingen hebben een ‘multi tenant’ bestemming, waarin meerdere zakelijke huurders gehuisvest zullen zijn.  

Lees hier meer over de historie van The Bank en over de huidige renovatie.


bouwkundige ondersteuning


Wilt u meer weten over onze dienstverlening op het gebied van bouwkundige ondersteuning en bouwkundige planuitwerking? Neem contact met ons op! Wij vertellen u graag meer hierover.

Ook als bouwkundig adviesbureau kunnen wij u van dienst zijn. Lees hier verder over alle specialismen die wij in huis hebben als bouwkundig adviseurs.