Brandveiligheid dorpshuis en basisschool

Brandveiligheid dorpshuis en basisschool

16 oktober 2024

In Stampersgat (gemeente Halderberge) wordt het dorpshuis De Steiger gerenoveerd en uitgebreid. Ten behoeve van de aanvraag omgevingsvergunning hebben wij op verzoek van Bertens Bouw een brandveiligheidsrapportage verzorgd. De vergunningprocedure hebben wij in goede afstemming met de brandweer doorlopen.

Op verzoek van de gemeente hebben wij ook voor de naast het dorpshuis gelegen basisschool een inspectie uitgevoerd en een rapport brandveiligheid opgesteld.




Transformatie naar multifunctioneel gebouw

Doel van de renovatie en uitbreiding van het dorpshuis is een transformatie naar een sfeervol, multifunctioneel gebouw met onder meer een horecafunctie. Het op het plein gesitueerde zorg- en gezondheidscentrum wordt gesloopt en vervolgens ondergebracht in het nieuwe deel van het dorpshuis. Hierdoor komt het plein vrij en wordt herinrichting mogelijk.

Het ontwerp voor de renovatie en uitbreiding is van AGS Architects.



Expertise brandveiligheid (FSE)

Binnen ons team hebben wij expertise op het gebied van brandveiligheid in huis. Wij toetsen uw ontwerp of gebouw aan actuele wet- en regelgeving en stellen een overzichtelijke rapportage met heldere adviezen voor u op. De brandveiligheidsrapportage omvat alle mogelijke risico’s en de eventueel benodigde te nemen maatregelen. Omgevingsfactoren zoals bijvoorbeeld spiegelsymmetrie, mogelijke brandoverslag en bereikbaarheid en opstelplaats van de brandweer komen aan bod. Wij werken indien nodig nauw samen met de brandpreventiecommissie en de brandweer.

Als bouwkundig adviesbureau hebben wij behalve brandveiligheid nog meer expertises in huis. Wilt u hier meer over weten, neemt u dan contact met ons op!

Of bekijk hier een compleet overzicht van onze dienstverlening.