Wij zijn benieuwd naar uw uitdagingen. Neem contact met ons op voor een informatief gesprek bij ons in Rotterdam.
BIM (Building Information Modelling) is een intelligent, op 3D gebaseerde uitwerking die architectuur-, installatie- en constructieprofessionals het inzicht en de hulpmiddelen biedt om gebouwen en infrastructuur efficiënter te plannen, te ontwerpen, te bouwen en te beheren.
Kortere doorlooptijd en efficiënt proces door centralisatie van informatie en integrale afstemming tussen partijen en leveranciers. Eventuele wijzigingen kunnen hierdoor nauwkeuriger met de opdrachtgever worden besproken.
Knooppunten worden in een 3D-model integraal opgelost. Dit zorgt voor een directe besparing van bouw- en engineeringskosten. De kans op faalkosten zijn met BIM ca. 5-10% lager dan bij een traditioneel proces.
Meer dan bij de traditionele bouwvoorbereiding is bij BIM alle relevante informatie van een gebouw actueel en direct beschikbaar. Hierdoor wordt de ad-hoc uitvoeringscoördinatie verminderd. Waardoor ook de bouwkosten nauwkeuriger worden bepaald.
Wij bewaken de ontwikkeling en voortgang van de uitwerking van het project en zorgen voor één aanspreekpunt binnen onze organisatie. Dat betekent korte lijnen en doeltreffende samenwerking met alle partijen.
Van ruwe meetdata wordt een volledig 3D-beeld gegenereerd – in de vorm van een pointcloud – van de werkelijke situatie. Dit beeld kan direct worden geïnterpreteerd en vormt de basis voor de verdere planuitwerking. De kans op faalkosten wordt verkleind door nauwkeurige maatvoering. Daarbij kan op ieder moment in het bouwproces, naar de bestaande situatie worden gekeken. De uitvoering verloopt dan ook sneller dan bij een traditionele inmeting.
Integratie van constructies, installaties en de bouwkundige onderdelen van een gebouw, maakt de onderlinge relatie direct inzichtelijk. Ambitieuze projecten worden door de inbreng van nieuwe technieken en slimme efficiënte constructies, tot in detail ontwikkeld. Dat levert duurzaam en innovatief maatwerk op.
Daarnaast kunnen planaanpassingen direct in beeld worden gebracht door middel van een ‘live link’ in onze BIM-software. Zo bereiken wij samen met onze opdrachtgevers het gewenste resultaat.
Om inzicht te krijgen waar de clashes (conflicten) zich bevinden tussen de verschillende aspectmodellen wordt er een clashcontrole uitgevoerd gedurende het BIM-proces. Door deze controle te doen kunnen de meest uitdagende clashes tijdens het ontwerpproces worden gevonden en opgelost, zo worden kostbare fouten op de bouw voorkomen. Ook schets deze clashcontrole een goed beeld bij betrouwbaarheid van het model en de hoeveelheden hiervan. Doormiddel van te clashen op de NL-Sfb classificatie van de elementen voorkom je dat er onnodig veel clashes geregistreerd worden die niet van toepassing zijn op het ontwerp zelf. Dit zorgt ervoor dat er dan alleen clashes over zijn die wel invloed hebben op het ontwerp.
Uit een model kan er niet alleen data of tekeningen worden gehaald maar ook prachtige rederingen. Doordat het gehele model gerenderd kan worden heb is er de mogelijkheid om door het project te lopen, rond het project te vliegen, filmpjes van het project te maken en zelf het prject in VR (virtual reality) te beleven. Door de jaren heen hebben wij ervaren dat het werken met 3D en het toepassen van rederingen veel meer duidelijkheid biedt op zowel modeleer als presentatie gebied.
Wij zijn benieuwd naar uw uitdagingen. Neem contact met ons op voor een informatief gesprek bij ons in Rotterdam.